Millenium

Det som ikke dreper oss av David Lagercrantz

Salander er tilbake! Millenniumserien fortsetter. Tidsskriftet Millennium har fått nye eiere. Onde tunger påstår at tiden har gått fra Mikael Blomkvist, og han lurer på om han burde finne seg noe annet å gjøre.
Lisbeth Salander er rastløs. Hun deltar i et hackerangrep, tilsynelatende uten noen spesiell grunn. Hun tar risikoer hun vanligvis er nøye med å unngå. Det ligner ikke henne. En sen nattetime får Mikael Blomkvist en telefon. Det er professor Frans Balder, en ledende autoritet innen forskning på kunstig intelligens. Balder påstår at han sitter på revolusjonerende opplysninger om amerikansk industrispionasje. Han har dessuten hatt kontakt med en ung, kvinnelig superhacker, som har en viss likhet med en person Mikael Blomkvist kjenner godt. Mikael Blomkvist begynner å håpe at det skupet som han og Millennium sårt trenger, er innen rekkevidde. Lisbeth Salander har, som vanlig, sin egen agenda. I Det som ikke dreper oss fortsetter historien. David Lagercrantz' Millennium 4 er et selvstendig litterært verk inspirert av karakterer og hendelser fra Stieg Larssons univers. (Baksideteksten på boka)

Hegazi Høyer

Unnskyld

En ung kvinne møter en ung mann, de faller umiddelbart for hverandre. Snart flytter de inn i en liten leilighet, totalt oppslukt av forelskelsen. Men det går ikke så lang tid før en kime av uro begynner å vokse i den unge kvinnen. Små tegn, mindre forskyvninger som tyder på at kjæresten ikke er den han utgir seg for å være. Hvor mye vet de to egentlig om hverandre? Og hvor mye vil de vite? (Tekst hentet fra BIBBI- Biblioteksentralens bibliografiske database)

en ganske ubetydelig mann

En ganske ubetydelig mann

Irland, 1974: Bonden Jamie McCloone og læreren Lydia Devine blir kjent gjennom en kontaktannonse i en avis. De har begge nylig mistet et nært familiemedlem.
Jamies traumatiske oppvekst på et barnehjem har gjort ham avhengig av valium og whisky. Lydia vokste opp i et beskyttet hjem, hun er fremdeles jomfru og har aldri smakt alkohol. Nå synes hun det er på tide å begynne å leve. (Baksidetekst på boka)

 

Hamsun

Ny bok om Hamsun

Boken handler om de syv dagene Hamsun er på reise til og fra Hitler, men også om forfatterens livsreise. Om opprøret mot Ibsen, via Nobelpris og berømmelse, til Ossietzky-saken, krigsskriverier og forfatterens forhold til «jødespørsmålet». Den 26. juni 1943 tok Hitler imot den verdensberømte forfatteren. Ganske snart utviklet møtet seg til en katastrofe. Samtidig som han insisterte på sin troskap, talte Hamsun Hitler midt imot og en svært irritert Hitler avbrøt besøket. Basert på et rikt nytt kildemateriale, forteller Tore Rem historien om dette øyeblikket (teksten er hentet fra BIBBI).

bronse

Krim for barn

En bronsestatue av Hugo Rodin som er over hundre år gammel forsvinner plutselig fra parken i Elvestad. Detektivbyrå nr. 2 tar saken, og sammen med Åtto følger de det eneste sporet de har, et fotavtrykk av skomerket TI-X. Tiril og Oliver må finne ut hvem som har tatt Hugo, og hvorfor i all verden noen vil stjele en eldgammel bronsestatue. Fortellingen har et realistisk plot, spennende scener og overraskende løsninger. Oppgavesider bakerst i boka, her kan man finne ut om man er en god detektiv. Spenning for småskole-/mellomtrinnet (tekst hentet fra BIBBI).

Forside av boken "På talefot med hunden"

På talefot med hunden - de dempende signalene

I denne lille og lettleste boka lærer du om de forskjellige signalene som hunder bruker for å «snakke med» andre hunder og mennesker. Du lærer å observere hunden bedre. Du lærer å forstå hva hunden prøver å si. Du lærer å bruke disse signalene selv slik at hunden din lettere kan forstå deg. Du kommer kort sagt - "På talefot med hunden". Dette er sannsynligvis en av de viktigste hundebøker som er utgitt av en norsk forfatter. Logisk, lettlest, rett på sak og anbefales for absolutt alle hundeeiere. Forfatteren Turid Rugaas har arbeidet med hunder i svært mange år og bruker nå mye tid på foredrag og kursing også i utlandet. Boka har solgt over 35 000 eksemplarer bare i Norge.

 

Jernjomfruen

"Jernjomfruen" av A. C. Gjersøe

Desember 1981. Alice skal bare ut å lufte hunden en tur mens sønnen hennes sover. Hun kommer aldri tilbake. Tretti år senere forsvinner to nye kvinner i samme distrikt, og en av dem blir siden funnet drept i skjærgården. Den unge journalisten Ida Gabler blir involvert i etterforskningen. Når en som står Ida nær også forsvinner, skjønner hun at det begynner å haste. Hun avdekker spor som går tilbake til krigens dager, og til hennes egen families fortid. Snart aner hun konturen av skremmende forbindelser. Ann-Christin Gjersøe debuterer som krimforfatter med denne boken. Hun står også bak romanserien "Livsarven". (Hentet fra baksiden av boka).