Valglogo_gull

Du kan føre opp inntil seks (6) kandidater fra andre lister

På stemmesedlene til kommunevalget i Nordre Land kommune er det avsatt plass til å føre opp inntil syv kandidater fra andre lister. Dette er feil! Det riktige antallet er seks (6) navn i tillegg til de som partiene har nominert.

Den samme feilen er gjort i mange andre norske kommuner også. Flere av disse har bestemt seg for ikke å trykke opp nye sedler.

Nye stemmesedler:
I Nordre Land kommune trykkes det opp nye stemmesedler. De som ønsker å forhåndsstemme før de nye stemmesedlene er på plass vil bli informert om at de har anledning til å føre på kun seks kandidater fra andre lister. Det er også hengt opp informasjon om dette i forhåndsstemmeavlukket.

Gyldige sedler selv med feil:
Stemmeseddelsettene som har kommet i posten til alle stemmeberettigede, har dessverre også feil antall linjer, dvs. syv, avsatt til kandidater fra andre lister. Det er fullt mulig å bruke disse likevel, men man kan altså kun gyldig føre opp seks kandidater fra andre lister.

Valgstyret har avgjort at dersom noen har ført opp syv navn på listen vil man se bort fra det syvende navnet under opptelling. De seks første navnene vil få sin tilleggsstemme.

Nordre Land kommune vil understreke at stemmer avgitt på de feiltrykte sedlene er fullt ut gyldige på lik linje med stemmer avgitt med nye stemmesedler, som får det riktige antall linjer til tilleggsoppføringer. 

Tips en venn Skriv ut