Filmbib

Prøv filmbib – en gratis filmtjeneste

Alle lånere ved norske bibliotek kan nå se utvalgte tegnefilmer, kortfilm og dokumentarfilm med den nye strømmetjenesten Filmbib. 

https://www.facebook.com/filmbib/

Filmbib gir alle med nasjonalt lånekort muligheten til å se norsk kort- og dokumentarfilm gratis ved å logge seg på med sitt nasjonale lånekort og PIN-kode.

Tjenesten betales av norsk kulturråd gjennom Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm.

Ordningen administreres av Norsk filminstitutt og er opprettet for å gi det norske publikum tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via biblioteket.

Filmene i tjenesten er også klarert for undervisning og kan derfor brukes i klasserommet.

Filmer for alle aldre

Filmbib inneholder både nye og eldre filmer. Her finner man en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne, og historisk interessante, kritiske og samfunnsaktuelle dokumentarer.

Her er filmer fra nyere talentfulle regissører, og fra de mer etablerte, som Anja Breien, Margreth Olin, Oscar-vinneren Torill Kove, Harald Zwart og Sara Johnsen, - for å nevne noen få. Her finnes forfatterportretter, og filmer basert på litterære tekster fra store forfattere som Hamsun, Ibsen og Undseth, og også samisk film er representert

Et uavhengig utvalg har vurdert hvilke filmer som inngår i ordningen på bakgrunn av fastsatte kriterier og retningslinjer. Filmskaperne mottar også vederlag for filmene i tjenesten,basert på en avtale utformet i samarbeid med Virke Produsentforeningen, Filmforbundet, Norske Filmregissører og Dramatikerforbundet.

Tips en venn Skriv ut