I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsles oppstart av arbeid med detaljreguleringsplan for Rosteinvegen 4 i Nordre Land kommune. Planarbeidet utføres av Areal+ AS på vegne av Rosteinvegen 4 AS.

Planen har fått planID 20230002. Planområdet og beliggenhet er vist på kart til høyre.

Planområdet ligger på sørsiden av Storgata, vest for Dokka sentrum og nord for fylkesveg 33. Planområdet ligger rett ved Vinjarmoen industriområde. Nærmeste naboer er Byggmakker i vest, Kistefos Møbler i sør og en enebolig i øst. Planområdet omfatter i sin helhet eiendommene med gnr./bnr. 39/52,56 og 39/78. Grunneier for disse eiendommene er Rosteinvegen 4 AS. I tillegg omfatter planområdet del av eiendommene med gnr./bnr. 39/30 (frisikt), 39/26 (adkomst), 15/93 (adkomst/frisikt) og 149/7 (Storgata). Planområdets størrelse er ca. 6 daa.

plangrense_Rosteinvegen4_orto.png

 

Hensikt med planarbeidet

Formålet med reguleringsplanarbeidet er å tilrettelegge for en ombygging av eksisterende bygg på gnr./bnr. 39/52,56 fra bilverksted til politistasjon. Eksisterende bygg er fra 1973, med påbygg fra 1983 og 1997. Det vil tilrettelegges for tilbygg og rivning av deler av eksisterende bygg. Det er planlagt at eksisterende inngangsparti rives og erstattes med nytt tilbygg og at eksisterende garasjer rives og erstattes med nytt garasjeanlegg.

Bygget skal fortsatt være i én etasje, slik at alle funksjoner blir på ett plan og har tilgang fra bakkenivå. Flatt tak skal videreføres, med en gesimshøyde på ca. 6 meter som i dag.

Adkomst til planområdet er fra Storgata i nord og Rosteinvegen i øst. Det er planlagt at uteområdet mot Storgata får asfalterte gjesteparkeringsplasser og adkomstsone for myke trafikanter. Parkering for ansatte og utendørs parkering for tjenestebiler er planlagt løst sør for bygningen, med adkomst fra Rosteinvegen.

Planprosess og medvirkning

Planinitiativet, referat fra oppstartsmøtet, kart, varslingsdokumenter og andre relevante dokumenter er tilgjengelig på www.arealpluss.no under «ettersyn/varsling».

Kommentarer eller innspill sendes skriftlig til Areal+ AS v/Espen Brustuen: espen.brustuen@arealpluss.no ev. pr post: Storgata 64 A, 2609 Lillehammer.

Kopi sendes til Nordre Land kommune, postmottak@nordreland.kommune.no, ev. pr post til Postboks 173, 2882 Dokka.

 

Frist for uttalelser til oppstart av planarbeidet er 09.07.23.