Belastninger

Belastninger kan være knyttet til livssituasjon, familie, privatliv, helse, jobb, studier, tankeinnhold/tankeprosesser og samfunnets krav og endringer. Ulike belastninger påvirker hverandre. Det er individuelt hva vi kjenner på som belastning. 

Belastninger over tid som ikke mestres kan føre til stress og videre overbelastning. Overbelastning som; Slitenhet fysisk og/eller mentalt, søvnproblemer, konsentrasjonsvansker, smerter, sårbarhet for angst og depresjon m.m.

Belastninger som mestres er svært positivt da det kan føre til vekst, økt livskvalitet og utvikling.

Kurset starter tirsdag 30.01.24 kl 17.00 og varer i 10 kurskvelder. 

Kurset er tredelt:

Første del - å skape forståelse, teori, metoder og teknikker. 

Del to og tre vektlegges øvelse og bruk at metoder og teknikker for å oppnå ønskes endring. 

Kurset er basert på kognitiv adferdsteori – der negative tanker identifiseres og modereres. Videre gjennomgås temaer som søvn, fysisk aktivitet, aksept, stressmestring m.m.

For å skape ønsket endring/bedring må den enkelte øve på metoder og teknikker på kurset, og mellom kursdagene med hjemmeoppgaver. Dette for å skape nye gode vaner i hverdagen.

Viktig å møte hver gang og jobbe med hjemmeoppgaver. 

Gruppen er lukket etter første kursdag. Moralsk taushetsplikt for å skape trygghet. Det er frivillig om du vil dele fra eget liv, belastninger og helse. Vi reflekterer sammen over generelle temaer.

Alle som er interessert i kurs blir invitert til Turid for en forsamtale med mer informasjon og der dere finner ut om dette kurset kan passe for deg. 

Velkommen på kurs

Turid Løvmoen tlf. 971 25 909 
turid.lovmoen@nordre-land.kommune.no
Mette Øversveen tlf. 962 37 560 
mette.oversveen@nordre-land.kommune.no