Velkommen til biblioteket

Nordre Land folkebibliotek ligger i rådhuset på Dokka. 

Biblioteket er en møteplass for kommunens innbyggere, og det vil fra tid til annen også tilbys ulike kulturarrangementer i bibliotekets lokaler.
Biblioteket har flere PC-er med gratis bruk av internett. Dersom du foretrekker å bruke din egen bærbare PC, er det trådløst nettverk til disposisjon.

Pålogging til din side

Logger du deg inn med lånekortnummer og pinkode på Nordre Land folkebibliotek kan du selv administrere dine lån.

Logg deg inn

Du kan også laste ned biblioteket på mobilweb på din smarttelefon for å søke, sjekke lån, fornye lån og gjøre reserveringer. Logg deg inn med lånenummer eller epostadresse (forutsetter at den er lagret i låneregisterert ved biblioteket) og pinkode. Med mobilweb har du full tilgang til bibliotekets samling på telefonen, med muligheter for å fornye, reservere og søke etter titler.  

Søk i bokbaser

Søk i vår bokbase

Biblioteksøk

Biblioteksøk en database hor du kan søke etter og fjernlåne bøker fra bibliotek i hele Norge.

BookBites

bookbites logoVår plattform for lesing og lytting av e-bøker og e-lydbøker er Bookbites. Du kan laste ned BookBites i App Store eller i Google Play. Det er enkelt å lage bruker og du logger deg på med lånekortnummer og en pinkode.

Filmbib

Filmbib logo På Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske, korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten. Nå har Filmbib lansert app for mobil og nettbrett i Appstore og Google Play. Det eneste du trenger er et nasjonalt lånekort og pinkode. Mer informasjon samt pålogging Filmbib.

Søk etter musikk

Naxos Music Library logo 

Naxos music library er verdens største uavhengige plateselskap innen klassisk musikk og tilbyr strømming av klassisk musikk og jazz. Tjenesten gir tilgang til over 100.000 CD-er og 1.500.000 lydspor med musikk, hovedsakelig innen klassisk musikk, men også mye jazz, verdensmusikk, pop, rock og blues. Du finner også utfyllende biografisk informasjon om utøvere og komponister som en del av tjenesten. For å få tilgang til tjenesten trenger du et nasjonalt lånekort fra et bibliotek i Innlandet. Naxos kan også brukes fra app via Appstore og Google play.

Alt om strømmetjenesten Naxos samt pålogging.

Tjenesten administreres og leveres av Innlandet fylkesbibliotek

Utlånsreglement

  • Det er gratis å låne, og alle kan få lånekort.
  • Lånere under 15 år må ha underskrift av foresatte for å få lånekort.
  • Utlånstiden er 4 uker (2 uker for tidsskrifter, 1 uke for video/dvd).
  • Ved for sen levering, purres bøkene 3 ganger (gebyr kr.30 ved erstatningskrav).
  • Tapt eller ødelagt materiale erstattes etter følgende satser:
Billedbøker  kr 200,-
Barnebøker kr 250,-
Skjønnlitt. voksen kr 350,-
Faglitt. voksen  kr 350,-
Lydbøker voksen   kr 350,-
Lydbøker barn kr 250,-
DVD  kr 150,-
 
Spesielt verdifullt eller rimelig materiale erstattes etter skjønn.
Materiale innlånt fra andre bibliotek erstattes ihh. til lånegivende biblioteks satser.
 
Nasjonalt lånekort
Nasjonalt lånekort er for deg som gjerne låner i flere bibliotek. Du må oppgi fødselsnummeret ditt og ha fylt 15 år/eller ha underskrift av foresatte for å få et slikt lånekort.