Derfor er det et forbud mot bruk av åpen ild i hele landet i sommerhalvåret i skogen, på fjellet, på stranden, og ved naturområder som ikke er innmark. 


21.06.2023
Brannsjefutvalget i Innlandet opprettholder bålforbudet. Det har kommet litt regn, men ikke tilstrekkelig for å oppheve forbudet. Det vil si at det heller ikke er tillatt med sankthansbål.


Pressemelding fra Brannsjefutvalget Innlandet 15.06.2023

«Stor skogbrannfare»

Nå kan du ikke tenne bål, engangsgrill, bruke primus, eller annen åpen ild i naturen, dette gjelder i hele Innlandet fylke. Det er svært tørt, og selv en liten gnist kan gi enorme konsekvenser. Det presiseres at forbudet også gjelder ALLE etablerte bålplasser. Det har enkelte steder kommet noe nedbør, dette har ikke vært tilstrekkelig til å senke brannfaren. Brannvesenet oppfordrer alle til å ta gode vurderinger Brannvesenet får mange spørsmål gjeldende grilling i egen hage. I egen hage må du selv vurdere brannfaren.

Aktsomhetsplikten gjelder uansett hvor du befinner deg, også på egen eiendom, spesielt om den grenser til skog og utmark. Du er selv ansvarlig for ilden du tenner. Dersom du er usikker på om det er trygt å gjøre opp ild, skal du ikke gjøre opp ild, også når du er hjemme hos deg selv.

Vær varsom!

Ikke sankthansbål Slik værforholdene er nå, er det ikke trygt å tenne sankthansbål. Brannvesenet minner om at det er forbudt å gjøre opp ild i skog og utmark. Dette gjelder også sankthansaften. Brannvesenet trenger din hjelp Ser du at det ryker eller brenner uten at brannvesenet er på stedet, ikke nøl med å ringe 110. Mange branner oppdages tidlig av folk som er på tur.

Dette er til stor hjelp for oss!

Brannsjef Tore Halden oppfordrer alle til å være forsiktig og minner om at det er svært tørt.

Brannsjef Tore Halden

Ved brann eller ulykke ring 110