Nordre Land kommune arrangerer Pride for andre gang i år. Arrangementet i år er for alle ungdomsskoleelever og elever ved Dokka videregående skole. Dette arrangement har også et utvidet Pride-begrep hvor vi har fokus på  inkludering, raushet, mangfold,  omsorg og felleskap. Det vil være et annet fokus på årets foredragsholder enn det som var i fjor - som da var et mer tradisjonelt Pride arrangement. 

Leo Ajkic er en kjent person for mange, og har vært synlig i media i flere år. Foredraget han holder sier noe om at rus er noe mange rømmer til da de er ensomme, alene, føler seg utenfor – og at rus er noe vi må forholde oss til i en eller annen form. Uansett hva som skjer, og hvorfor det skjer så må vi ta vare på hverandre og ta gode valg. 

Vi håper dette arrangementet gir ungdommen et viktig avbrekk i hverdagen, og at vi får noen gode refleksjoner rundt et viktig tema. Vi vet også at skolene bruker dette arrangementet for å jobbe videre med dette viktige verdivalget både før og etter arrangementet.

Prideflagget blir heist i Fløyterparken på fredag morgen 15. september, og vaier gjennom hele fredagen.